Nieuws 01-04-2019

Nieuwe module: Label Verkenner

Uw (potentiële) opdrachtgevers willen of moeten hun bestaand vastgoed verduurzamen. De één wil hoogstens voldoen aan de wettelijke minimum eisen, de ander heeft een hogere ambitie en wil versneld verduurzamen. Maar welk pakket van (verbeter)maatregelen is optimaal om die ambitie te realiseren?

“Er zijn vele wegen die naar Rome leiden”, maar welke is de optimale. En wat is optimaal: voor een eigenaar waarschijnlijk een maatregelpakket met een minimum aan investeringen. Voor een organisatie met grote MVO-ambities waarschijnlijk een pakket met maximale CO2-reductie.

Normaliter vraagt dat een forse reken exercitie met het EPA-U rekenmodel. Maar dat is nu niet meer nodig, de “Label Verkenner” van E-Nolis geeft u een snel en accuraat antwoord. De Label Verkenner vraagt u via een korte invoerwizard om enkele essentiële gegevens, waaronder het geambieerd energie label en een opgave van de in het gebouw aanwezige gebouw-installaties. Na doorrekening geeft de Label Verkenner aan, welk pakket van verbetermaatregelen optimaal is, op basis van drie criteria: laagste terugverdientijd, laagste investering en grootste CO2 reductie. Hiermee krijgt uw opdrachtgever direct inzicht in de haalbaarheid van uw business case ten aanzien van energie verduurzaming.

VOORDELEN:

  • Snel en duidelijk overzicht van verschillende verduurzamingsconcepten als te nemen maatregelen.
  • Minimaal invoer geeft een nauwkeurige indicatie welke maatregelen voor u passen.
  • Keuze uit verschillende ambities: een energielabel, Paris Proof, energieneutraal en gasloos.
  • Voldoen aan regelgeving (energielabel C verplichting per 2023)
  • Toekomst proof: Resultaten van de berekende energiebesparingen zijn al goed vergelijkbaar met de
    nieuwe norm NTA 8800

De Label Verkenner is integraal onderdeel van de Energy Navigator Suite, waarmee u uw opdrachtgevers op basis van data snel, betrouwbaar en diepgaand inzicht geeft in hun energie uitdaging én wat gedaan kan worden om hun energie uitdaging (kosten)effectief binnen de gestelde termijn te realiseren. Wilt u graag weten wat Energy Navigator vanuit uw oplossingen- en dienstenportfolio voor u en uw opdrachtgevers kan betekenen? Neem dan contact met ons op; wij staan tot uw beschikking!

Meer nieuws

Energy Navigator is overgenomen door INNAX

De Energy Navigator software en de dataspecialisten van E-Nolis zijn per 1 juli onderdeel geworden van INNAX. De overname biedt beide partijen een versnelde ontwikkeling van innovatieve datadiensten, die een steeds prominentere rol krijgen in verduurzamingsoplossingen.

Lees meer

Yes! Mijn auto heeft energielabel B

Dagelijks werk ik aan verduurzaming van gebouwen. Daarbij vliegen de termen over tafel als het gaat om ambities van energiebesparing. Energielabel C, BENG, operationeel energielabel, Paris Proof, WENG. In mijn laatste item ben ik ingegaan op hoe ambitieus de nieuwe BENG-eisen zijn in de bouwregelgeving. Behoorlijk technisch en voor de niet-kenner wellicht lastige materie. Iedereen die de klok heeft horen luiden en op zoek is naar de klepel, neem ik graag mee in een vergelijking die wat makkelijker te onthouden is. Hierna ben je iedereen de baas als het gaat over werkelijk duurzame gebouwen!

Lees meer

High Tech Campus Eindhoven zet Energy Navigator succesvol in

High Tech Campus Eindhoven wil in 2025 de meest innovatieve en duurzame campus van Europa zijn. Acht strategische partners, waaronder E-nolis partner Strukton Worksphere werken met Campus Site Management aan het realiseren van deze ambitie.

Lees meer

Innoveren kun je leren

E-nolis deelt kennis met OTIB en Techniek Nederland

Tijdens de eerste bijeenkomsten ‘Innoveren kun je leren‘ deelt E-Nolis haar expertise over de inzet van slimme, data-gedreven oplossingen om de energietransitie van bestaande gebouwen te versnellen.

Lees meer