Nieuws 12-09-2018

Bestaande Nederlandse kantoren 10 jaar eerder energieneutraal

Enolis overhandiging aan DGBC

e-nolis lanceert vandaag met enige trots haar Roadmap to Paris Proof door het aan te bieden aan de Dutch Green Building Council. Met inzicht in energiebesparing kan de Nederlandse kantoorsector 198 miljoen euro per jaar aan energieverspilling oplossen. Genoeg om een vliegwiel van verduurzaming in gang te zetten.

Daarvoor is inzicht nodig in het totale energiegebruik, dus ook in de verspilling. Na het verkrijgen van inzicht is het tijd voor de grote “Energy Cleanup”. Doen we dat goed dan kan er in Nederland alvast een halve kolencentrale dicht. Ook klaar voor de Energy Cleanup? Neem contact op, of download de Roadmap to Paris Proof.

Meer nieuws

Energy Navigator is overgenomen door INNAX

De Energy Navigator software en de dataspecialisten van E-Nolis zijn per 1 juli onderdeel geworden van INNAX. De overname biedt beide partijen een versnelde ontwikkeling van innovatieve datadiensten, die een steeds prominentere rol krijgen in verduurzamingsoplossingen.

Lees meer

Yes! Mijn auto heeft energielabel B

Dagelijks werk ik aan verduurzaming van gebouwen. Daarbij vliegen de termen over tafel als het gaat om ambities van energiebesparing. Energielabel C, BENG, operationeel energielabel, Paris Proof, WENG. In mijn laatste item ben ik ingegaan op hoe ambitieus de nieuwe BENG-eisen zijn in de bouwregelgeving. Behoorlijk technisch en voor de niet-kenner wellicht lastige materie. Iedereen die de klok heeft horen luiden en op zoek is naar de klepel, neem ik graag mee in een vergelijking die wat makkelijker te onthouden is. Hierna ben je iedereen de baas als het gaat over werkelijk duurzame gebouwen!

Lees meer

High Tech Campus Eindhoven zet Energy Navigator succesvol in

High Tech Campus Eindhoven wil in 2025 de meest innovatieve en duurzame campus van Europa zijn. Acht strategische partners, waaronder E-nolis partner Strukton Worksphere werken met Campus Site Management aan het realiseren van deze ambitie.

Lees meer

Innoveren kun je leren

E-nolis deelt kennis met OTIB en Techniek Nederland

Tijdens de eerste bijeenkomsten ‘Innoveren kun je leren‘ deelt E-Nolis haar expertise over de inzet van slimme, data-gedreven oplossingen om de energietransitie van bestaande gebouwen te versnellen.

Lees meer