Nieuws 27-02-2017

Geboorte van e-nolis

27 februari 2017 is het eindelijk zover! Na een incubatie periode van 10 maanden is vandaag het bedrijfje e-nolis geboren! Als spin-out van ENGIE gaat e-nolis intelligente software en toepassingen maken voor de gebouwde omgeving, met als eerste product de Energy Navigator.

‘Vandaag is een memorabele dag’ vertelt van Giersbergen, Managing Director van e-nolis trots: ‘Na ruim een jaar is het vandaag eindelijk zover, e-nolis is een feit’. De incubatieperiode die voor het e-nolis team nodig was, is uiterst succesvol verlopen. Bovendien heeft e-nolis met zijn eerste product, de Energy Navigator, de ENGIE Innovation Trophy 2016 in de categorie Business Development gewonnen . Een prijs die door ENGIE alleen uitgereikt wordt aan een nieuw product of dienst met een sterk internationaal en innovatief karakter. Daarnaast heeft e-nolis ook de pilot gewonnen voor de EnergiePrestatieKeur voor Kantoren. Volgens van Giersbergen zijn dit ‘Twee opstekers die ons op alle fronten veel heeft opgeleverd’.

e-nolis gaat nu verder op eigen benen zodat het een onafhankelijke koers kan varen. Van Giersbergen legt uit: ’we gaan intelligente algoritmes en software ontwikkelen voor de gebouwde omgeving. Waarbij het ons doel is om enerzijds de menselijke component zoveel mogelijk te beperken en anderzijds een concrete bijdrage te leveren aan de energiebesparing in de gebouwde omgeving in Nederland, rekening houdend met de energietransitie”.

Voor meer informatie over e-nolis en de Energy Navigator neem een kijkje op deze website!

Meer nieuws

Energy Navigator is overgenomen door INNAX

De Energy Navigator software en de dataspecialisten van E-Nolis zijn per 1 juli onderdeel geworden van INNAX. De overname biedt beide partijen een versnelde ontwikkeling van innovatieve datadiensten, die een steeds prominentere rol krijgen in verduurzamingsoplossingen.

Lees meer

Yes! Mijn auto heeft energielabel B

Dagelijks werk ik aan verduurzaming van gebouwen. Daarbij vliegen de termen over tafel als het gaat om ambities van energiebesparing. Energielabel C, BENG, operationeel energielabel, Paris Proof, WENG. In mijn laatste item ben ik ingegaan op hoe ambitieus de nieuwe BENG-eisen zijn in de bouwregelgeving. Behoorlijk technisch en voor de niet-kenner wellicht lastige materie. Iedereen die de klok heeft horen luiden en op zoek is naar de klepel, neem ik graag mee in een vergelijking die wat makkelijker te onthouden is. Hierna ben je iedereen de baas als het gaat over werkelijk duurzame gebouwen!

Lees meer

High Tech Campus Eindhoven zet Energy Navigator succesvol in

High Tech Campus Eindhoven wil in 2025 de meest innovatieve en duurzame campus van Europa zijn. Acht strategische partners, waaronder E-nolis partner Strukton Worksphere werken met Campus Site Management aan het realiseren van deze ambitie.

Lees meer

Innoveren kun je leren

E-nolis deelt kennis met OTIB en Techniek Nederland

Tijdens de eerste bijeenkomsten ‘Innoveren kun je leren‘ deelt E-Nolis haar expertise over de inzet van slimme, data-gedreven oplossingen om de energietransitie van bestaande gebouwen te versnellen.

Lees meer