Nieuws 07-02-2019

Nieuwe look & feel, grotere ambities

E-nolis B.V. lanceert vandaag haar nieuwe identiteit! Op alle vlakken zijn de merken E-nolis en Energy Navigator onder handen genomen en doorvertaald in een heldere en herkenbare nieuwe stijl. Met de nieuwe brand identity spreekt E-nolis in vormen uit waar het om draait: Energie-gezond vastgoed. Slimmer, sneller, grondiger.

Turbulente startup
Na een intensieve periode van concept-ontwikkeling en planning zag begin 2017 E-nolis B.V. het daglicht. Een mijlpaal voor het team en een verrassing voor de markt. Want wie had gedacht dat een diepgaande analyse van de energieprestaties van een kantoorgebouw zonder inspecties, tegen lage kosten en ook nog eens razendsnel mogelijk zou zijn? Al snel melden zich de eerste innovatieve gebruikers en volgden de eerste concrete en meteen substantiële besparingen op de energierekening. Natuurlijk hoort bij een startjaar de nodige turbulentie: De Energy Navigator onderging een eindeloos aantal updates, upgrades en uitbreidingen. De relaties van het eerste uur loodsten ons er onbaatzuchtig en met waardevolle feedback doorheen. Wij zijn jullie dankbaar!

Meer en meer positieve energie
Het jaar 2018 markeerde de omslag van start-up naar scale-up. De software werd geschikt gemaakt voor het verwerken van meer gebouwen, niet alleen kantoren, maar ook zorg- en onderwijsgebouwen. Met de de introductie van Energy Performance Management ging een lang-gekoesterde wens in vervulling: eindelijk werd het mogelijk om energieprestaties en -prestatiecontracten objectief en eenduidig te managen. Het team werd flink uitgebreid met een zwaar accent op energie en datascience. In de herfst volgde de verhuizing naar het Microlab, een broeinest van creatieve makers, midden op het voormalige Philips terrein Strijp S. Allemaal energie-gevende ontwikkelingen. Maar nog belangrijker: Meer en meer gebouwen werden verduurzaamd (mede) dankzij de Energy Navigator.

Energie-gezond vastgoed
Met de nieuwe merk-identiteit onderstreept E-nolis in 2019 haar belofte: Energie-gezond vastgoed. De vormentaal ademt energie en gebouwen: Energie komt terug in de milde kleuren passend bij bewust en beperkt gebruik van (duurzame) energie. De vormen representeren in alles waar het om gaat: uw gebouw(en), van binnen en van buiten energie-gezond. Wij zijn er van overtuigd dat de sleutel naar energie-gezond vastgoed ligt in slim gebruik van data. De data heeft u al, de intelligentie vindt u bij E-nolis.

Grotere ambities
De weg naar een duurzame wereld is nog lang, zoveel is duidelijk. Toch zien wij zeer positieve ontwikkelingen bij onze relaties: energie-gezond vastgoed kan wél! De ambities van onze relaties nemen toe en verduurzaming wordt niet alleen beter mogelijk, het wordt langzaam maar zeker de norm. Wij zijn er trots op dat onze software elke dag de vaak cruciale inzichten mag leveren die nodig zijn om de omslag te maken. Meer weten? Neem een kijkje op onze nieuwe website, of laat ons weten wat we voor u kunnen betekenen.

Contact

Meer nieuws

Energy Navigator is overgenomen door INNAX

De Energy Navigator software en de dataspecialisten van E-Nolis zijn per 1 juli onderdeel geworden van INNAX. De overname biedt beide partijen een versnelde ontwikkeling van innovatieve datadiensten, die een steeds prominentere rol krijgen in verduurzamingsoplossingen.

Lees meer

Yes! Mijn auto heeft energielabel B

Dagelijks werk ik aan verduurzaming van gebouwen. Daarbij vliegen de termen over tafel als het gaat om ambities van energiebesparing. Energielabel C, BENG, operationeel energielabel, Paris Proof, WENG. In mijn laatste item ben ik ingegaan op hoe ambitieus de nieuwe BENG-eisen zijn in de bouwregelgeving. Behoorlijk technisch en voor de niet-kenner wellicht lastige materie. Iedereen die de klok heeft horen luiden en op zoek is naar de klepel, neem ik graag mee in een vergelijking die wat makkelijker te onthouden is. Hierna ben je iedereen de baas als het gaat over werkelijk duurzame gebouwen!

Lees meer

High Tech Campus Eindhoven zet Energy Navigator succesvol in

High Tech Campus Eindhoven wil in 2025 de meest innovatieve en duurzame campus van Europa zijn. Acht strategische partners, waaronder E-nolis partner Strukton Worksphere werken met Campus Site Management aan het realiseren van deze ambitie.

Lees meer

Innoveren kun je leren

E-nolis deelt kennis met OTIB en Techniek Nederland

Tijdens de eerste bijeenkomsten ‘Innoveren kun je leren‘ deelt E-Nolis haar expertise over de inzet van slimme, data-gedreven oplossingen om de energietransitie van bestaande gebouwen te versnellen.

Lees meer