Nieuws 22-03-2017

Samenwerking Fudura en e-nolis: meer inzicht, meer besparen

Fudura en e-nolis brengen samen verandering in de energiemarkt!

Fudura en startup e-nolis slaan de handen ineen. Met de Energy Navigator halen beide energiebedrijven samen meer uit bestaande en nieuwe data. De intelligente software oplossing biedt bedrijven in korte tijd maximaal inzicht in energieprestaties. Daarmee zien ze waar verbeteringen en besparingen mogelijk zijn.

Innovatie op innovatie, dat is deze slimme samenwerking in een notendop. De meetoplossingen van Fudura bieden vele bedrijven helder inzicht in het verbruik en de beweging van energie. Met de innovatieve software van e-nolis wordt deze data van nog grotere waarde. Nieuw inzicht in de mogelijkheden om te besparen op energie en bovendien een nieuwe kijk op de facilitaire organisatie.

Fudura kiest voor innovatieve startup
Giel van Giersbergen, managing director van e-nolis, ziet de samenwerking met Fudura als een grote stap. Vrijwel op hetzelfde moment dat de startup is gelanceerd, tekende hij de overeenkomst voor de samenwerking. “Fudura toonde direct interesse in onze intelligente software, genaamd de Energy Navigator. Na een succesvolle pilot gaan we nu samenwerken. Met onze gezamenlijke oplossing brengen we écht iets vernieuwends. En vooral ook veel voordelen op het vlak van energiebesparing en duurzaamheid.”

De Energy Navigator: snel inzicht, snel verbeteren
De Energy Navigator is een intelligente online tool die snel inzicht geeft in de energieprestaties van een bedrijfspand. Zonder dat daar intensieve analysetrajecten en uitgebreid advieswerk aan te pas komen. Door middel van een scan krijgt de eigenaar, huurder of beheerder van een gebouw volledig inzicht in de totale energieprestaties. Bovendien wordt snel duidelijk waar en hoe bespaart kan worden.

Meerwaarde op elk niveau
“Deze samenwerking biedt mooie kansen. Voor Fudura, maar vooral voor onze klanten”, vertelt René Pruijssers, directeur van Fudura. “De Energy Navigator en onze meetoplossingen vullen elkaar prachtig aan. We halen hiermee nóg meer uit de data die we met onze producten inzichtelijk maken. Samen creëren we grote meerwaarde. Op het gebied van duurzaamheid en binnen onze bestaande meetproducten. Maar zeker ook in letterlijke zin: meer inzicht betekent namelijk ook meer besparen. Een win op elk niveau dus.”

Voor meer informatie over de Energy Navigator en e-nolis kunt u contact opnemen met Giel van Giersbergen (o6-18832007) of een mail sturen naar gielvangiersbergen@energynavigator.nl

Meer nieuws

Energy Navigator is overgenomen door INNAX

De Energy Navigator software en de dataspecialisten van E-Nolis zijn per 1 juli onderdeel geworden van INNAX. De overname biedt beide partijen een versnelde ontwikkeling van innovatieve datadiensten, die een steeds prominentere rol krijgen in verduurzamingsoplossingen.

Lees meer

Yes! Mijn auto heeft energielabel B

Dagelijks werk ik aan verduurzaming van gebouwen. Daarbij vliegen de termen over tafel als het gaat om ambities van energiebesparing. Energielabel C, BENG, operationeel energielabel, Paris Proof, WENG. In mijn laatste item ben ik ingegaan op hoe ambitieus de nieuwe BENG-eisen zijn in de bouwregelgeving. Behoorlijk technisch en voor de niet-kenner wellicht lastige materie. Iedereen die de klok heeft horen luiden en op zoek is naar de klepel, neem ik graag mee in een vergelijking die wat makkelijker te onthouden is. Hierna ben je iedereen de baas als het gaat over werkelijk duurzame gebouwen!

Lees meer

High Tech Campus Eindhoven zet Energy Navigator succesvol in

High Tech Campus Eindhoven wil in 2025 de meest innovatieve en duurzame campus van Europa zijn. Acht strategische partners, waaronder E-nolis partner Strukton Worksphere werken met Campus Site Management aan het realiseren van deze ambitie.

Lees meer

Innoveren kun je leren

E-nolis deelt kennis met OTIB en Techniek Nederland

Tijdens de eerste bijeenkomsten ‘Innoveren kun je leren‘ deelt E-Nolis haar expertise over de inzet van slimme, data-gedreven oplossingen om de energietransitie van bestaande gebouwen te versnellen.

Lees meer